Stappenplan Picture in Pieces ophangen met plakspijkers

Benodigdheden Classic
 1. De Ophanghulp
 2. Schilders tape
 3. Waterpas
 4. Potlood
 5. Stofdoek
 6. Scherp voorwerp (bv. een punaise)
 7. Zes Plakspijkers geschikt voor max. 1 Kg
 8. Twee Plakspijkers geschikt voor max. 2 Kg
Benodigdheden Portrait
 1. De Ophanghulp
 2. Schilders tape
 3. Waterpas
 4. Potlood
 5. Stofdoek
 6. Scherp voorwerp (bv. een punaise)
 7. Acht Plakspijkers geschikt voor max. 1 Kg
 8. Twee Plakspijkers geschikt voor max. 2 Kg
Benodigdheden Compact
 1. De Ophanghulp
 2. Schilders tape
 3. Waterpas
 4. Potlood
 5. Stofdoek
 6. Scherp voorwerp (bv. een punaise)
 7. Vier Plakspijkers geschikt voor max. 1 Kg
(Lees voor het gebruik eerst de bijgeleverde instructies van alle benodigdheden indien van toepassing)

Stap 1: Maak het oppervlakte stofvrij

Reinig het oppervlakte met een stofdoek waar de Picture in Pieces komt te hangen, dit zorgt ervoor dat de hechtkracht van de plakspijker optimaal is.

Stap 2: Prik de gaatjes

Prik met een scherp voorwerp in het midden van elk kruisje op de ophanghulp voorzichtig een gaatje. Zorg dat elk gaatje bij elk kruisje op dezelfde plaats zit.

Stap 3: Ophanghulp

Plak op elke hoek van de ophanghulp een stuk schilderstape en hang de ophanghulp op de gewenste plaats aan de muur (waar de Picture in Pieces lijsten moeten komen te hangen).

Stap 4: Hang de ophanghulp recht

Nu de ophanghulp op de gewenste plaats hangt controleer je met de waterpas of de ophanghulp ook waterpas hangt. Indien nodig kun je de ophanghulp makkelijk verplaatsen door de schilders tape los te maken en opnieuw te plakken.

Stap 5: Stippen op de muur

Zet met het potlood stippen op de muur door de zojuist gemaakte gaatjes in het midden van elk kruisje op de ophanghulp. Zorg ervoor dat de stippen goed zichtbaar zijn op de muur als je de ophanghulp zo dadelijk van de muur verwijdert. Als alle stippen zijn gezet verwijder je de ophanghulp van de muur.

Stap 6: Plakspijker verstellen

Pak de plakspijkers uit en lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Voordat we verder gaan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle haakjes op de plakspijkers op dezelfde hoogte zitten. Schuif de rode hendel omhoog om de haakjes precies op gelijke hoogte te krijgen, om er zeker van te zijn dat alle lijsten straks recht hangen. Schuif de rode hendel weer naar beneden om hem op die positie te vergrendelen.
TIP; zet alle haakjes van de plakspijkers in het midden zodat je straks deze eventueel nog naar beneden én naar boven kunt verstellen om de Picture in Pieces compositie helemaal uit te lijnen.

Stap 7: Plak de plak strips op de muur

Verwijder de beschermfolie van de klevende strips met behulp van het lipje. Zorg ervoor dat je het klevende oppervlakte niet aanraakt en breng de strips verticaal op de muur en druk deze minstens 5 seconden stevig over het gehele vlak aan om de juiste hechting te krijgen.
Plak de grote dubbele plakspijkers tot 2 Kg op de plaats van lijst 1 & 2 (zie de ophanghulp). Plak beide plak strips naast de stip zodat deze precies in het midden van beide plak strips zit. Plak de overige plak strips van de plakspijkers tot 1 Kg op de overige stippen op de muur.

Let op: Zorg ervoor dat je elke plakstrip op dezelfde manier op de stippen plakt, bijvoorbeeld dat de stip precies in het midden van elke plakstrip zit.

Stap 8: Plaats de haakjes

Verwijder de tweede beschermfolie (met het Powerstripslogo) van alle plak strips op de muur en plak de plakspijkers erop. Richt het haakje naar de bovenkant van de strip, zodat het haakje boven is – plak hem dan op het klevende oppervlak naar beneden, tot direct boven de lijn. Druk vervolgens met beide duimen stevig op de bovenkant, het midden en tenslotte de onderkant van elke plakspijker voor een goede hechting.

Stap 9: Ophangen

Nu ben je klaar om de lijsten van je Picture en Pieces op te hangen, gebruik de nummers op de achterkant van de lijsten om ze op de juiste plek aan de muur te hangen zoals weergegeven op de ophanghulp. Mochten alle lijsten onverhoopt niet helemaal naar je zin hangen dan kun je dit verhelpen door de haakjes aan de muur nog te verstellen zoals uitgelegd bij stap 6.

Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat! Als de Picture in Pieces helemaal naar wens hangt zouden wij het erg tof vinden om het resultaat ook te kunnen bewonderen. Deel een foto van jouw Picture in Pieces op Facebook of Instagram en tag ons of gebruik de volgende hashtag: #pictureinpieces.