Creëren van een perfecte fotowand: 3 tips!

Jouw interieur is een reflectie van jezelf

In dit artikel ontdek je:

  • Wees de Trend
  • Be Bold
  • Maak het persoonlijk

Wie kent het niet; uren door drukke woonboulevards lopen, interieurwebsites afstruinen of uren in de auto zitten voor een klein boutiquezaakje aan de andere kant van het land. Als je eenmaal een huis hebt gekocht of onlangs hebt verbouwd dan wil je maar één ding. In jouw perfecte paradijsje wonen, compleet met alle accessoires zoals de perfecte fotowand. Maar, soms valt de beste koop of creatie niet te forceren. Het kan een flinke uitdaging zijn om net dat ene wat je helemaal geweldig vindt ook daadwerkelijk te vinden. Jouw interieur weerspiegeld namelijk wie jij bent, en jij bent ook niet in één interieurwinkel te vangen. Daarom delen we drie tips om een fotomuur te maken die dicht bij jezelf staat.

1. Wees de Trend

Al zolang de mensheid bestaat worden we beïnvloed door anderen. Dit is op zich geen probleem, want tot een bepaalde groep of stijl behoren kan je een enorm gevoel van blijdschap geven. Maar soms is het goed om een stapje terug te nemen en te kijken wat écht bij jou past. De kleuren die je nu veel ziet, zijn dat de kleuren waar je iedere dag tegen aan wilt kijken? Daarnaast kan een interieur wat volledig is gebaseerd op één specifieke trend er al snel voor zorgen dat jij (net wanneer er een andere stijl om de hoek komt kijken) ook snel toe bent aan verandering. Het is altijd goed om je interieur mee te laten groeien met jezelf, maar door trouw te blijven aan je eigen smaak, zorg je ervoor dat je het volledig in eigen handen hebt. Bekijk bijvoorbeeld deze unieke print van Nederlandse fotograaf Dennis of deze tijdloze fotowand met print van Japanse kunstenaar Ohara Koson.

2. Be Bold

Wellicht heb je de serie ‘the bold type’ gezien, drie vrouwen die keuzes maken die het beste bij hun leven passen. Durf ook te experimenteren in jouw interieur, zonder continue te denken: wat zou iemand anders ervan vinden? Heb jij een prachtige print gezien, een ware statement piece die continue in je gedachte blijft? Een te gekke kleuren combinatie waar de gemiddelde zwart-wit lover direct van weg zal kijken. Een fotowand met experimentele lijsten compositie die jouw hele muur in beslag neemt? Om het bekende sportmerk te quoten: Just do it! Houd jezelf niet in, want door dit soort unieke elementen aan je interieur toe te voegen, door uit je comfort-zone te stappen, creëer je een interieur op maat gemaakt door en voor jou! Wat dacht je van een werkkamer in tropische sfeer of een retro fotomuur van Rotterdamse kunstenares Eveline Schram?

3. Maak het persoonlijk

Als jij met iemand anders van huis zou ruilen, zou de ander dan het gevoel hebben dat ze in jóuw huis terecht zijn gekomen of misschien meer in een interieur-catalogus? Begrijp ons niet verkeerd, een generiek interieur kan je ook welkom laten voelen. Maar omdat je interieur een reflectie is van jezelf, mag je er ook persoonlijke elementen in terug laten komen. Bijvoorbeeld in een etnisch interieur kun je herinneringen van diverse reizen met elkaar combineren. Een prachtig beeld, accessoires, een groot schilderij of aardewerk. Of wat dacht je van een fotomuur van jouw prachtige reis door IJsland als statement piece in jouw eetkeuken? Maak je eigen unieke wanddecoratie op de Picture in Pieces website. Door de lijsten compositie wordt ieder detail van jouw foto uitgelicht.

De conclusie: laat je inspireren door anderen maar vertrouw op jezelf. We zijn benieuwd wat jouw persoonlijke reis is geweest in het samenstellen van jouw interieur.